Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Sustular" by Nilgün Yüksel # Book PDF Kindle ePub Free

Sustular

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Sustular
  • Author : Nilgün Yüksel
  • Release Date : January 27, 2013
  • Genre: Historical,Books,Sci-Fi & Fantasy,Fantasy,
  • Pages : * pages
  • Size : 311 KB

Description

Yaşı binlerden daha büyük bu yaşlı dünya üzerinden kaç insanoğlu geçmiştir ve kaç insanoğlu gözünü felaketlere açmıştır. Kaç yabancı at ayağı bilmedikleri kimselerin topraklarını çiğnemiştir. Benim gibi kaç yabancı kendininkini bırakıp bir gölge gibi başkalarının hayatını izlemiştir. Ve yaşayıp da ölenlerden sonra gelenler kendilerinden önce ölenlerden kaç kişiyi hatırlamıştır. Ve dünyada merak edip de çizgi çizen kaç kişi yaptıklarının bedenleri gibi toprağa karışmasını önleyebilmiştir. 


Ben gördüm ve bildim. Ben genç bir adamken dünyada olup biten her şeyi yazmaya heveslendim. Sonra onları gördüm. Ve henüz açılmamış cahil gözlerimi yolundan çevirip onlara döndürdüm. Onlar unutuluşa teslim olmuşken unutulma korkusu yüreğimi esir aldı. 


Bugün o genç adamı geride bıraktığımda dünya tarihini yazacak olan ben, artık dünyada neler olup bittiğini bilmiyorum. Burada yazacağım kelimeler elimde son kalanlardır. 


Ah annem!


Sana gelecekte bir gün Huzai’nin hiç yaşamadığı söylenirse şüpheyi aklından uzaklaştırma. Sana bir gün Essem Bekâr’ın adı fısıldandığında yüzünü boşluğa çevirme. Gözlerin kavrayışın delilidir. Gözlerini cahil kılma. Şarabın tadını unuttuktan çok sonra, şarabın adını usundan sildiğinde bile sana Mudam dendiğinde bilmeyip de bilir gibi görünen insanların gözlerini yere eğmesi gibi gözlerini toprakta dolaştırma. Bil ki, Mudam yakutun kırmızısından daha kırmızı, yakutun ışıltısından daha parlak şarabın adıdır. Ve Mudam bu dünyadan geçmiş bir Havva kızıdır. 


Free PDF Books "Sustular" Online ePub Kindle