Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Svavelvinter" by Erik Granström " Book PDF Kindle ePub Free

Svavelvinter

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Svavelvinter
  • Author : Erik Granström
  • Release Date : January 29, 2012
  • Genre: Epic,Books,Sci-Fi & Fantasy,Fantasy,
  • Pages : * pages
  • Size : 1360 KB

Description

»De hĂ€r böckerna Ă€r bland det bĂ€sta och mest egensinniga jag har lĂ€st i fantasygenren.«

Lotta Olsson, Dagens Nyheter


Det trakoriska rikets livsviktiga svavelkoloni Ă€r hotad. Överste Praanz da Kaelve jagas av okĂ€nda fiender som vill se honom död, men han Ă„tar sig Ă€ndĂ„ uppdraget att Ă„terstĂ€lla ordningen pĂ„ den karga ön Marjura vid polarisens rand. Ett skepp ligger klart för avfĂ€rd med en besĂ€ttning som samlats ihop i största hast. DĂ€r finns drakjĂ€garen med det sönderbrĂ€nda ansiktet, den tatuerade danserskan frĂ„n Kargom och de mĂ€rkliga Remuntradyrkarna, var och en med sina egna skĂ€l att bege sig till vĂ€rldens Ă€nde.


Under resan inser översten att uppdraget Ă€r mycket större Ă€n han först anade. Det heliga berget Ranz viskar att den mystiska konfluxen nĂ€rmar sig och under Marjuras ismassor har mĂ€ktiga krafter satt sig i rörelse. Vilka Ă€r shagulitermunkarna som i ödemarken söker svaret pĂ„ odödlighetens gĂ„ta? Och vad döljer sig egentligen bakom kodordet »Svavelvinter«?


»Svavelvinter« Ă€r den första av fyra delar i berĂ€ttelsen om »den femte konfluxen« och utkom första gĂ„ngen 2004. Romanen mottogs med stor entusiasm och har sedan dess stĂ€ndigt funnit nya lĂ€sare. Den andra delen, »Slaktare smĂ„«, utkom hösten 2011 och hyllades av recensenterna.


KRITIKERRÖSTER


»Granström spelar med fantastikens hela register, vinner poĂ€nger med

utvikningar i det groteska, i skrÀck, thriller, och science fantasy.

GenreklichĂ©erna vrids och vĂ€nds till nya, överraskande frĂ€scha skapelser.«

Per Israelsson, Svenska Dagbladet



»En Borges för det episka formatet.«

Per Israelsson, Svenska Dagbladet


»Författaren kittlar oss med sina ordlekar och med subtila vinkningar till dĂ„tiden och nutiden, till exploatering av mĂ€nniskor och natur. Han kastar Ă„t oss lĂ€sare ett saftigt köttben som vi lystet hugger tag i för att sedan sitta dĂ€r med nĂ„gra benrester, hungrande efter mer, medan författaren mjuggler Ă„t oss i sin kammare.«

Anita Oscarsson, Tidningen Kulturen


Ebook Download "Svavelvinter" PDF ePub Kindle